ویرگول
ورودثبت نام
avangardtech
avangardtech
خواندن ۵ دقیقه·۸ ماه پیش

راهنمای خرید پنکه سقفی

پنکه‌های سقفی در فصل تابستان به خنک‌شدن فضای اتاق کمک می‌کنند و جلوهٔ زیبایی را به این فضا می‌بخشند. این پنکه‌ها زیبا و اقتصادی هستند و باعث صرفه‌جویی در هزینهٔ شما و مصرف انرژی می‌شوند. پنکه‌های سقفی یکی از قدیمی‌ترین پنکه‌ها محسوب می‌شوند؛ اما باگذشت زمان تغییرات زیادی کرده‌اند و امروزه انواع مدل‌های آن با ویژگی‌های خاص در بازار وجود دارند. در این مطلب راهنمای خرید پنکه سقفی به تمامی آنچه که باید درباره این محصول بدانید، پرداخته‌ایم، با ما همراه باشید.

پنکه سقفی چیست؟

پنکه سقفی چیست؟ همانطور که از نام آن مشخص است، پنکه‌ای است که بر روی سقف اتاق نصب می‌شود. این محصول به طور معمول با برق شهری (220 ولت) کار می‌کند و از تیغه‌های چرخان متصل به یک میله وصل شده به سقف، برای گردش هوا بهره می‌برد. این پنکه با افزایش سرعت گردش هوا در اتاق، به طور مؤثری اتاق را خنک می‌کند. پنکه‌ها برخلاف تجهیزات تهویه‌مطبوع، دمای هوا یا رطوبت نسبی را کاهش نمی‌دهند، اما با کمک به تبخیر عرق و افزایش تبادل گرما از طریق همرفت، یک اثر خنک‌کننده ایجاد می‌کنند. پنکه‌های سقفی حتی ممکن است مقدار کمی گرما را به اتاق اضافه کنند که عمدتاً به دلیل گرمای هدررفته از موتور است، هرچند تا حدی به دلیل اصطکاک نیز است.

انواع پنکه به طور قابل‌توجهی انرژی کمتری نسبت به سیستم تهویه‌مطبوع مصرف می‌کنند. پنکه تنها برای روزهای گرم سال نیست. مدل‌هایی از این محصول چهارفصل است، یعنی در روزهای سرد موجب گرمایش بهتر می‌شوند. جهت چرخش پره‌ها در زمستان برعکس تابستان است و دستگاه هوای گرم را که به طور طبیعی بالا می‌رود، به قسمت پایین بر می‌گرداند. بسیاری از پنکه‌های سقفی جدید دارای لامپ هستند. مدل‌هایی در بازار هستند که با عنوان پنکه لوستر شناخته می‌شوند و همچنین به‌عنوان چراغ‌های روشنایی کار می‌کنند و به چراغ‌های سقفی جداگانه در اتاق نیازی ندارند.

پنکه برخلاف کولرهای آبی و گازی، محیط اطراف را سرد و خنک نخواهند کرد؛ بلکه با به جریان درآوردن هوای راکد پیرامون شما، سبب تهویه مطبوع و دل‌پذیری هوای اطراف می‌شود. به همین دلیل می‌توانید این فن الکتریکی را هم‌زمان با یک کولر برقی یا گازی و حتی بخاری و هیترهای برقی استفاده کنید، تا جریان هوا به صورت یک‌نواخت در تمام محیط اطراف شما پخش شود. پیش از این بهترین پنکه رومیزی و پنکه قابل شارژ را به شما معرفی کردیم.

برای خرید بهترین پنکه سقفی باید نکاتی نظیر تعداد و جنس پره‌ها، توان مصرفی، برند، قیمت و حتی طراحی ظاهری آن را در نظر بگیرید.

تعداد پره

برای خرید پنکه سقفی باید به تعداد پره‌های آن توجه داشته باشید. این پنکه‌ها معمولا ۳، ۴ یا ۵ پره دارند. بسته به محل نصب این وسیله می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. به عنوان مثال برای فضاهای کوچک‌تر مانند اتاق خواب، یک پنکه سه پره‌ای می‌تواند مناسب باشد.

تاثیر جهت چرخش روی دمای محیط

یکی از موضوعات مهم تاثیر حالت چرخش پره‌ها بر به سرد یا گرم شدن محیط است. یعنی اگر نوع چرخش پره‌های پنکه را به صورت پاد ساعت‌گرد تنظیم کنید؛ با چرخش هوا، به خنک‌تر شدن محیط کمک می‌کند که به آن حالت تابستانه می‌گویند.

در صورتی که اگر پره‌ها به صورت ساعت‌گرد بچرخند، می‌توانند هوای گرمی که از طریق یک بخاری یا هیتر در محیط ایجاد می‌شود را به طور یک‌نواخت در همه قسمت‌ها پخش کنند که این حالت، زمستانه نام دارد.

جنس پره

پره‌های پنکه سقفی از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شود. برخی از آن‌ها پلاستیکی بوده و سبک‌تر هستند و برخی از جنس فلز هستند. حتی در طرح‌های جدید پره‌هایی چوبی نیز به طراحی این پنکه‌ها اضافه شده است.

توان مصرفی

هرچه برق و توان مصرفی یک پنکه، کم‌تر باشد، گزینه مناسب‌تری خواهد بود. مصرف انرژی پائین، در کنار دیگر ویژگی‌های بهترین پنکه سقفی، می‌تواند یک نکته بسیار مهم باشد. البته میزان برق مصرفی یک پنکه با توجه به قدرت دستگاه، سایز، تعداد و جنس پره‌های آن متفاوت خواهد بود.

طراحی ظاهری

پنکه‌های سقفی در شکل‌ها و طرح‌های مختلفی ساخته و به بازار عرضه می‌شوند. مناسب با سبک دکوراسیون منزل و یا محل کار خود می‌توانید سراغ خرید پنکه سقفی خاصی بروید. به عنوان مثال پره‌های برخی از آن‌ها طرح چوب است و برای کلبه‌های چوبی و فضاهایی مثل کافی‌شاپ‌ها، رستوران‌ها و مکان‌های این‌چنینی مناسب‌تر هستند. برخی با داشتن چراغ و لوستر برای خانه‌هایی که می‌خواهند هم‌زمان از پنکه و لوستر در یک مکان استفاده کنند؛ مناسب‌تر است.

حجم باددهی

هرچه کیفیت ساخت پنکه، توان و کارایی پره‌ها بیشتر باشد، حجم باددهی نیز بیشتر شده و تهویه محیط بهتر صورت می‌گیرد. بنابراین در خرید پنکه سقفی مدل‌های با حجم باددهی بیشتر را در اولویت بگذارید.

انواع پنکه سقفی

پنکه‌های سقفی بر اساس شکل ظاهری و نحوه کارکردی که دارند، به سه نوع مختلف تقسیم می‌شوند. هر سۀ این مدل‌ها ،کارایی و عملکردی مشابه هم دارند. تنها تفاوت این پنکه‌ها شکل ظاهری و تکنولوژی به کار رفته در آن‌هاست. در زیر ما مدل‌های مختلف پنکه سقفی را معرفی خواهیم کرد.

پنکه سقفی ساده

پنکه‌های سقفی معمولی که از گذشته تا کنون مورد استفاده قرار می‌گیرند، با داشتن چند پره و یک موتور تک‌فاز خازن‌دار، روی سقف نصب می‌شود. تنظیم سرعت و جهت چرخش این مدل از پنکه‌ها به کمک یک پیچ گردان که روی دیوار نصب می‌شود، امکان‌پذیر است. از طریق این پیچ می‌توانید جهت چرخش این مدل از پنکه سقفی را به صورت ساعت‌گرد و پاد ساعت‌گرد تنظیم کنید. همچنین می‌توان سرعت چرخش پره‌ها را از کندترین حالت تا سریع‌ترین سرعت ممکن تنظیم کرد.

پنکه سقفی ریموت‌دار

خرید پنکه سقفی ریموت دار گزینه مناسبتری است چون تکنولوژی پیشرفته‌تری نسبت به مدل قبلی دارد. گرچه شکل ظاهری و اجزای تشکیل دهنده آن مشابه پنکه سقفی معمولی است؛ اما مجهز به ریموت کنترل است. با استفاده از این کنترل، می‌توانید از راه دور، سرعت و جهش چرخش پره‌ها را تنظیم کنید.

پنکه سقفی لوستری

خرید پنکه سقفی لوستردار مثل یک تیر و دو نشان است. با این کار علاوه بر داشتن پنکه‌ای کارا و مفید، یک لوستر بسیار شیک و زیبا نیز خواهید داشت. در قسمت وسط این مدل پنکه، لوستر و چراغ‌هایی تعبیه شده است. با نصب این وسیله روی سقف، از خرید لوستر نیز بی‌نیاز خواهید شد. خرید پنکه سقفی لوستری با طراحی شیک و زیبا و خاص، در بین مشتریان و مصرف‌کنندگان محبوبیت زیادی کسب کرده است.


پنکه سقفیراهنمای خریدخرید پنکه
شاید از این پست‌ها خوشتان بیاید