ویرگول
ورودثبت نام
mehdikhanijafar
mehdikhanijafar
خواندن ۱۲ دقیقه·۹ ماه پیش

مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی چیست؟


برای دریافت پاسخ این سؤال پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. اگرچه امروزه با توجه به رشد و پیشرفت تکنولوژی و فناوری،‌ دستگاه های سرمایشی متنوعی در بازار موجود است اما به لحاظ کیفیت و کارآمد، دو نوع آن، بیش از سایرین محبوب تر و پرفروش تر است.

https://enekas.net/product-category/thermal/water-cooler/



یکی کولرهای آبی از نوع پوشالی و دیگری از نوع پدهای سلولزی است. در این مقاله تصمیم داریم به صورت کامل و جامع به بررسی و تحلیل این نوع دستگاه سرمایشی آبی و در نتیجه مزیت های نوع سلولزی به نسبت پوشالی بپردازیم. مطالعه این مطلب می تواند در هنگام خرید بسیار کاربردی و مفید باشد. به این دلیل که داشتن آگاهی کافی، منجر به یک انتخاب مطمئن و مقرون به صرفه خواهد شد که در نتیجه از جمله مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی محسوب می شود.




کولر سلولزی چیست؟

دستگاه های سرمایشی آبی علاوه بر اینکه به لحاظ اقتصادی، مناسب ترین وسیله های تهویه هوا محسوب می‌شوند، قابلیت خنک کردن هوای محیط به روش های متنوع و همچنین سازگار با محیط زیست را دارد. یک نوع از دستگاه های سرمایشی آبی که تقریباً جدید هم هستند کولرهای آبی سلولزی نام دارد.

از مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی این است که کارایی بهینه تری دارند. چرا که برخلاف پوشالی‌ها که از طول عمر کوتاهی برخوردارند و هوای خنک تولید شده می‌تواند دارای آلاینده باشد، پایدارتر و در تهویه و خنک سازی هوای محیط از قابلیت های بیشتری برخوردار هستند. ضمن اینکه مانع از مصرف زیاد برق می شود.

از مهم ترین عواملی که تأثیر به سزایی در منحصر به فرد بودن کولرهای سلولزی دارند، پدهای به کار رفته در این نوع دستگاه های سرمایشی است.

در حقیقت پدهای سلولزی که به جایگزین پوشال ها هستند با عبور هوای آزاد در خود باعث تبخیر مطلوب آب موجود در بافت خود و در نهایت تبدیل آن به هوای خنک مورد نیاز محیط می شوند. دستگاه های سرمایشی آبی از قدیمی ترین سیستم های خنک کننده هستند که به دلیل بهینه و مقرون به صرفه بودن هنوز هم طرفداران زیادی دارند. ظرفیت و ابعاد این نوع سیستم های سرمایشی تا حدود زیادی به متراژ محیط شما بستگی دارد. با توجه به مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی و بنابر به جهت تقاضای زیاد، در مدل و سایزهای مختلفی تولید می شوند.


ساختار و نحوه کارکرد کولر آبی سلولزی


شکل ظاهری دستگاه های سرمایشی فلزی تفاوت چندانی با کولرهای آبی پوشالی ندارد. تفاوت اساسی آن ها در ساختار داخلی یا به نوعی، پوشش دیواره های آن ها است که در حقیقت تأثیر قابل توجهی در کیفیت تولید هوای خنک و مصرف انرژی آن ها دارد.

بدین صورت که در دیواره های کولر آبی که درواقع محل عبور و مرور هوای آزاد و چرخش جریان آب جهت انجام فرایند تبخیر آب و تولید هوای خنک است به جای پوشال،‌ پدهای سلولزی به کار رفته است. کارایی این پدها، به صرفه تر است چراکه با خاصیت متراکم بودنی که دارند باعث افزایش راندمان کولر و موتور آن می شوند این هم یکی دیگر از مهم ترین مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی که محبوبیت آن را دو چندان کرده است.

بنابراین نحوه عملکرد یک کولر آبی دارای پدهای سلولزی بدین صورت است که با انتقال آب از طریق پمپ به پدها نصب شده در چهار قسمت دیواره کولر و همینطور جذب همزمان هوای گرم محیط توسط پدها، آب در حال جریان در اثر برخورد با هوای گرم تبخیر و در نتیجه تبدیل به هوای خنک می‌کند.

از آنجا که کیفیت و ساختار پدهای سلولزی یکسان و یکنواخت به نسبت پوشال‌ها، باعث کارایی مطلوب تر موتور دستگاه سرمایشی می شود. از این رو در حال حاضر این نوع کولرهای آبی محبوبیت زیادتری پیدا کرده‌اند.


کیفیت جنس، موردی دیگر از مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی


کولرهای آبی سلولزی در مقایسه با نوع پوشالی نیز به جهت قابلیت های منحصر به فردی که دارد بهینه تر است. پدهای پوشالی از متشکل از تراشه چوب یا الیاف مصنوعی هستند که اگرچه قیمت پایین تری دارند ولی به دلیل طول عمر کوتاه و همچنین کاهش بازدهی کولر و جدا شدن ذرات الیاف و چوب از هم، کیفیت چندان استانداردی ندارند.

در واقع، پوشال به کار رفته در دستگاه های سرمایشی آبی به دلیل برخوردار بودن از بافت نامتراکم و پراکنده، بعد از مدت کوتاهی از هم باز شده و علاوه بر از بین رفتن کارایی لازم، باعث بروز آسیب هایی نظیر ایجاد آلرژی و بیماری های تنفسی و نقص فنی در قسمت موتور و پمپ کولر آبی می شود. ضمن اینکه نامنسجمی در بافت پوشال عدم نفوذ جریان آب به تمام قسمت های آن و در نتیجه ایجاد انواع باکتری ها و آلودگی ها را به دنبال خواهد داشت.




در حالی که از مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالیمی توان گفت که پدهای سلولزی ساختاری یکپارچه و مشبک دارند که همین مزیت پایداری آن ها را طولانی مدت می کند، به گونه‌ای که با خرید و کاربرد یک پد سلولزی، تا سال های زیاد از بابت تعویض پدهای کولر آبی خود آسوده خواهید بود.

ضخیم بودن و عدم وجود منافذ بزرگ در این گونه واسطه تبخیری کاربرد سیستم تصفیه هوا، از ورود آلاینده های موجود در هوا جلوگیری و در نتیجه هوای خنک استانداردی در محیط کار یا منزل شما تولید می شود. ضمن اینکه استفاده از این نوع واسطه تبخیری هیچ گونه آلودگی و یا بیماری را به دنبال نخواهد داشت.


مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی


کاربرد پدهای سلولزی هم راندمان و عملکرد کولر را افزایش می‌دهد و هم به جهت داشتن بافت منسجم و یکنواخت، جریان آب را به طور منظم در خود، جذب و تبخیر می کند. همین ویژگی مرطوب شدن تمام بافت پدها و انجام استاندارد فرایند تبخیر و تولید هوای خنک را منجر خواهد شد. با این حال در زیر برخی از مهم ترین و کاربردی ترین مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی را توضیح خواهیم داد:


جلوگیری از تجمع آب در بخش برقی کولر


یکی از مزیت های اساسی کاربرد پدهای سلولزی به جای پوشال، این است که به دلیل برخوردار بودن از بافت محکم و ضخیم و قدرت جذب بالا، تا حدود زیادی مانع از جمع شدن آب در سیستم کولر می شود؛ که همین ویژگی مانع از صدمه دیدن موتور می شود چرا که آب های اضافی به پایین ریزش می‌‌کند.

طول عمر بالای پدهای سلولزی یکی از مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی

از دیگر قابلیت های منحصر به فرد پدهای سلولزی، پایداری و عمر مفید آن هاست. کولرهای آبی علاوه بر محیط های مسکونی در صنایع بزرگ هم کاربرد فراوانی دارند. استفاده از پوشال در دستگاه های سرمایشی، نهایتاً یکسال کارایی لازم را خواهند داشت که البته در صورت استفاده برای محیط های صنعتی، این تاریخ انقضا زودتر هم خواهد بود. به این دلیل که در این گونه محیط های وجود انواع آلاینده ها طول عمر و بازدهی و کیفیت پوشال ها را تا حدود زیادی کاهش خواهد. اما در مورد پدهای سلولزی باید گفت که عمر و پایداری معمول آن های بین ۵ تا ۷ سال است.


تولید هوای خنک تر با بازدهی بالا


از جمله سایر مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی ساختار و بافت پدهای سلولزی است. این جنس پد به گونه ای طراحی شده که در حین محکم و ضخیم بودن، قابلیت بالایی در عبور و جذب هوای گرم محیط و تماس منظم آن با آب در حال جریان دارد. به عبارت دیگر، فرآیند تبخیر و تولید هوای خنک توسط پدهای سلولزی به صورت کاملاً استاندارد و بدون هیچ گونه آلودگی انجام خواهد شد.

قابلیت استفاده به عنوان فیلتر هوا از دیگر مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی

از آنجا که پدهای سلولزی بافتی منسجم و ضخیم دارند از ورود هوای دارای هر گونه آلاینده‌ای جلوگیری می‌کنند یعنی به عبارت دیگر، همچون فیلتری، هوای گرم موجود در محیط را به صورت کاملاً تصفیه شده و خالص به درون خود جذب و تبدیل به هوای خنک می‌کند. نتیجه این نوع کارکرد عدم رسوب انواع آلودگی ها و ایجاد تنفس سالم می ‌شود.


سازگار با محیط زیست


از دیگر ویژگی های منحصر به فرد پدهای سلولزی، سازگاری با محیط زیست یا به عبارتی دیگر، بعد از پایان یافتن کاراییشان بدون اینکه به محیط زیست آسیب وارد کنند به راحتی جذب محیط زیست می شوند. این در حالی است که سایر دستگاه های سرمایشی به دلیل کاربرد گازهای سمی، به مرور زمان به محیط زیست خطرات جبران ناپذیری وارد می کنند.

جلوگیر از ورود آلودگی و ایجاد آلرژی موردی دیگر از مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی

ورود گرد و غبار یا ذرات بافت خود پوشال در اثر خوردگی و از هم جدا شدن تدریجی، از عواملی هستند که معمولاً در کولرهای آبی پوشالی به همراه هوای خنک وارد محیط می شود. این آلاینده علاوه بر اینکه باعث حساسیت و آلرژی می شوند، امکان ابتلا به بیماری های تنفس را نیز فراهم کنند. اما خاصیت بافت پدهای سلولزی این گونه نیست؛ چرا که این پدها فارغ از ضد باکتری،‌ میکروب و قارچ بودن، به دلیل داشتن لایه های مقاوم و ضخیم هیچ گونه گرد و غباری از خود عبور نمی دهند.


بازدهی مطلوب در حین کاهش آب و برق مصرفی


از جمله موارد دیگری که در دسته مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی قرار می گیرد این است که چون پدهای سلولزی قابلیت کاهش مصرف انرژی برقی و افزایش ریت خنک سازی را دارد، تأثیر قابل توجهی در بهبود و بهینه سازی مصرف انرژی دارد. علاوه بر این جریان یکنواخت آب بر روی تمام سطوح پدهای سلولزی مانع از مصرف بی رویه آب می شود. این مدل پوشال، آب را به طور کامل در بافت خود جذب کرده که همین امر در حین افزایش راندمان کولر، باعث کاهش مصرف انرژی نیز می شود. در واقع، ساختار مشبک مانند پدهای سلولزی طولانی شدن جریان هوا بین آن ها را به دنبال خواهد داشت که در نتیجه آب کمتر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.




امکان شستشو و رسوب زدایی پدهای سلولزی از جمله مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی

از دیگر ویژگی های قابل توجه پدهای سلولزی، به راحتی قابل شستشو بودن است. پوشال ها به دلیل بافت ناپداری که دارند به هیچ وجه نمی توان آن ها را شست. اما پدهای سلولزی ساختار مقاوم و منسجمی دارند از این رو هر ۶ ماه یکبار (البته متناسب با شرایط آب و هوایی محیط خود) قاب شستشو و رسوب زدایی هستند برای انجام این فرایند هم می توانید با استفاده از جت واشر و به وسیله یک برس نرم سطح پدها را تمیز کنید.


استفاده مطلوب در محیط های گلخانه و صنعتی


یکی دیگر از مهم ترین مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی این است که وجود پدهای سلولزی در کولرهای آبی باعث شده است که در محیط های مهم و حساسی نیز مورد استفاده قرار گیرند. چرا که کاربرد پدهای سلولزی رطوبت منحصر به فردی را ایجاد می کند که علاوه بر ایجاد هوای خنک و با کیفیت، از فاسد و پژمرده شدن محصولاتی همچون انواع گل و گیاه نیز جلوگیری می کند. در حقیقت با کنترل دما و فراهم کردن رطوبت کافی تأثیر به سزایی در رشد و تولید گیاهان گلخانه ای خواهند داشت.


قیمت کولر سلولزی از عوامل موثر بر مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی


دستگاه های سرمایشی در مدل، ابعاد و ظرفیت های متنوعی تولید می شوند. از این رو نمی‌توان به طور دقیق قیمت ثابتی از آن‌ها ارائه داد. جدای از این مورد، عمده قطعات به کار رفته در کولرهای آبی خارجی هستند که همین امر تا حدود زیادی در افزایش قیمت آن ها موثر خواهد بود.

ضمن اینکه قیمت این نوع کولرها تحت تأثیر مواردی نظیر سایز، جنس، برند، ابعاد، حجم، قابلیت‌ها، موتور و متراژ محیط شما نیز قرار دارد. برای مثال، نمی توان برای یک کولر آبی ۳۰۰۰ همان قیمتی را در نظر گرفت که برای یک کولر قدرت ۷۰۰۰ تعیین شده است. چرا که کارایی و سایز و میزان باددهی این دستگاه سرمایشی تفاوت شایانی با یکدیگر دارد.

با تمام این اوصاف و با توجه به مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی خرید از فروشگاه اینترنتی انعکاس می تواند برایتان سودمند باشد. در واقع، فروشگاه انعکاس با در نظر گرفتن شرایطی همچون قیمت مستقیم و بدون واسطه، امکان بهره مندی رایگان از مشاوره‌های تخصصی تیم مهندسی فروشگاه، بررسی دقیق مشخصات و قیمت محصولات قبل از ثبت سفارش سعی کرده است که خریدی مطمئن و در عین حال رضایت بخش را برای شما موجب شود.


نکات هنگام خرید کولر سلولزی


از جمله عواملی که می تواند مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی را برایتان دو چندان کند توجه به نکات زیر هنگام خرید است. در واقع برای اینکه یک انتخاب آگاهانه‌، مقرون به صرفه و در نهایت متناسب با شرایط محیط مورد نظر خود، داشته باشید بهتر است که موارد زیر را در زمان تهیه دستگاه های سرمایشی از جنس سلولز مورد توجه قرار دهید:

قبل انتخاب دستگاه سرمایشی مورد نیاز خود،‌ شرایط آب و هوایی منطقه خود را بررسی کنید.

متراژ منزل، کارگاه، شرکت، اتاق کار و غیره خود را اندازه گیری کنید. لازم به ذکر است که هر چه محیط بزرگتر باشد وسیله سرمایشی مورد نیاز نیز باید بالطبع بزرگتر باشد. چرا که تنها در این صورت است که محیط شما را به صورت استاندارد خنک می‌کند.

از دیگر موارد بسیار حساس در هنگام خرید کولرهای آبی، توجه کامل به اپوکسی و ضخیم بودن کف آن است. از آنجا که کف کولرهای آبی به صورت مداوم در معرض تجمع آب است از این رو خیلی زود دچار پوسیدگی و زنگ زدگی می شود. بر این اساس اگر دارای پوشش اپوکسی باشد یقیناً از این آسیب دیدگی در امان خواهد بود.

در صورتی که بدنه بیرونی کولر از ضخامت پایدار و بالایی برخوردار باشد عمر آن نیز زیادتر خواهد بود. ضمن اینکه دچار ارتعاش و لرزش کمتری خواهد شد.


کلام پایانی


موضوعی که در این مقاله مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت توضیح جامع کولر آبی سلولزی، ساختار، کارایی و مزایای کولر سلولزی نسبت به کولر پوشالی بود. از این رو سعی کردیم مطالب و نکاتی کلید ارزنده‌ای ارائه دهیم تا در نهایت امکان یک خرید مطلوب و به صرفه را داشته باشید.

البته خرید کولرهای آبی سلولزی از طریق سایت انعکاس مزیت های زیادی اعم از گارانتی طولانی مدت و خدمات پشتیبانی و پس فروش ویژه و متناسب کارایی و قابلیت های محصول به دنبال خواهد داشت. بر این اساس، در صورت نیاز، کافی است دستگاه سرمایشی مورد نیاز خود را در ابعاد، و جنس مدنظر در بخش محصولات ثبت خرید کنید. در کوتاه ترین زمان ممکن و کمترین اتلاف وقت و صرفه هزینه درب منزل به شما تحویل داده می‌شود.

مزایای کولر سلولزینسبت کولر پوشالیکولر آبیمزایای کولر آبیبهترین کولر آبی
شاید از این پست‌ها خوشتان بیاید