ویرگول
ورودثبت نام
tahminekhazraeii
tahminekhazraeii
خواندن ۵ دقیقه·۱ سال پیش

تمامی جزئیات در رابطه با پارگی مینیسک زانو

ر تعریف پارگی مینیسک زانو آماده است که این عارضه در صورت بروز آسیب در غضروف جاذب شوک که در بین استخوان‌های زانو قرار گرفته است، در فرد پیدارد می‌شود. مینیسک غضروف اصلی در استخوان زانو بوده که مانند بالشتکی نرم وظیفه جلوگیری از بروز ساییدگی در زانو و همچنین تثبیت آن را دارد.

پیچ خوردگی در مفصل زانو از مهم‌ترین دلایل پارگی مینیسک زانو می‌باشد. همچنین در برخی مواقع شاهد آن هستیم که در زمان پارگی مینیسک زانو، تکه‌ای از غضروف کاملا خرد شده و باعث آویزان شدن مفصل زانو و همچنین قفل کردن آن می‌شود.

در این مقاله از شرکت تجهیزات پزشکی برجیس، تمامی جزئیات پارگی مینیسک زانو را برای شما تشریح خواهیم کرد.

بررسی علل و عوامل پارگی مینیسک زانو

به طور کلی پارگی این ناحیه از زانو در افرادی که ورزش‌های فوتبال، والیبال، اسکی، کریکت و … را به صورت حرفه‌ای انجام می‌دهند، امری طبیعی است. این دسته از آسیب‌های ورزشی ( پارگی مینیسک) زمانی که فرد در حال دویدن است و به یک باره تغییر جهت می‌‌دهد رخ داده و همراه با صدماتی مانند آسیب به رباط صلیبی قدامی یا همان ACL می‌باشد.

ایجاد پارگی در ناحیه مینیسک زانو در ورزشکارانی با سن بالاتر شایع‌تر است؛ زیرا افزایش سن باعث ضعف و آسیب‌پذیری بیشتر در این ناحیه خواهد شد. با بررسی آمارها متوجه می‌شویم که بیش از 40 درصد افراد 65 سال به بالا از این آسیب رنج می‌برند.

علائم و نشانه‌های پارگی مینیسک زانو

  1. درد شدید در ناحیه زانو
  2. ورم ناحیه آسیب دیده
  3. صدا دادن زانو ( صدای ترق تروق)
  4. قفل کردن زانو
  5. خم و راست کردن زانو به سختی

در همان ابتدای پارگی مینیسک درد در ناحیه زانو ممکن است شدید نبوده و حتی فرد با وجود آسیب قادر به ادامه بازی و فعالیت خود باشد. لازم به ذکر است این شرایط موقتی بوده و با شروع التهاب زانو، درد شدیدی در این ناحیه شروع می‌شود.

روش‌های تشخیص پارگی مینیسک زانو

در زمان مراجعه به پزشک، زانو توسط متخصص بررسی شده و شرحی از نحوه آسیب دیدگی را از شما خواهد شنید. در برخی مواقع به منظور رد شکستگی زانو از اشعه X برای تصویر برداری از این ناحیه و تشخیص استفاده می‌شود. تکنولوژی عکس‌برداری توسط MRI به منظور تشخیص دقیق‌ میزان آسیب دیدگی توسط پزشک تجویز خواهد شد.

روش‌های درمانی پارگی مینیسک زانو

نکته قابل توجه در این عارضه این است که در صورت سطحی و خفیف بودن میزان پارگی در این ناحیه، مینیسک خود به خود درمان شده و التیام می‌یابد. ممکن است در این شرایط پزشکان استفاده از روش‌های فیزوتراپی و دستگاه فیزیوتراپی را برای سرعت‌ بخشیدن به روند درمانی فرد پیشنهاد کنند.

حراجی مینیسک

در صورتی که بخش عمده غضروف این ناحیه پاره شده و یا مینیسک به کلی بریده شده باشد، به منظور خارج کردن آن از زانو نیاز به عمل جراحی است. خوشبختانه در این جراحی جای نگرانی نبوده و در اکثر موارد با روش آتروسکوپی برطرف می‌شود.

ترمیم داخل به خارج ناحیه مینیسک

این تکینیک یکی از روش‌های کاربردی در آتروسکوپی می‌باشد. در این روش، با یک تیوپ راهنمای منحنی به نام کانول، به طور مستقیم یک جفت سوزن طویل به مینیسک  وارد شده و از طریق یک برش کوچک در پشت زانو خارج می‌شود. سپس دو سر نخ بخیه که به سوزن‌ها متصل است، در خارج از لایه کپسول زانو برای دوختن پارگی مینیسک، گره می‌خورد.

به طور کلی با استفاده از روش‌های متعدد آتروسکوپی نیاز به ایجاد برش در زانو توسط جراح کم‌تر از قبل شده و امکان ترمیم بخش آسیب داده از داخل زانو به سادگی میسر خواهد بود. پیچ‌های بیولوژیک قابل جذب (T-arrows) و منگنه را می‌توان برخی از این روش‌ها دانست که پزشکان با استفاده از روش آرتروسکوپیک پیچ و منگه قابل حل در بدن را داخل مفصل، مینیسک، پارگی و حاشیه محیطی قرار می‌دهند.

مراقبت‌های پس از جراحی مینیسک

پس از عمل محافظت کامل از ناحیه جراحی شده شرط اصلی بهبودی کامل است. به خاطر داشته باشید که مطمئن‌ترین ترمیم انجام شده توسط بهترین‌ پزشکان هم در برخی مواقع با فشار زودهنگام ممکن است دچار پارگی شده و از بین رود.

با استفاده از ترمیم مینیسک زانو تا زمان درمان و بهبودی کامل ثابت و منسجم در محل خود قرار می‌گیرد؛ به همین دلیل تا 3 هفته پس از عمل جراحی استخوان زانو نباید هیچ فشار و وزنی را تحمل کند. پزشکان انجام برخی تمرینات ورزشی ساده به منظور تقویت عضلات اطراف زانو را توصیه می‌کنند.

استفاده از آتل یا بریس برای حفاظت از زانو

برخی از انواع مینیسک بریس عبارتند از:

  • بریس جلوگیری کننده
  • بریس عملکردی
  • بریس بازسازی کننده زانو
  • زانوبند

علاوه بر آتل برای تسریع در روند درمان و بهبودی زانو می‌تواند موارد زیر را اجرا کرد:

  1. استراحت زانو

سعی داشته باشید تا جایی که ممکن است روی زانو وزن و فشاری نبوده و حدالامکان در دوران نقاهت از عصا استفاده کنید.

  1. استفاده از یخ روی زانو

با هدف کاهش درد زانو پس از جراحی، به مدت 2 تا 3 روز هر 3 ساعت و به مدت 20 تا 30 دقیقه روی زانو خود قالب یخی قرار داده تا تسکینی بر درد بوده و همچنین تورم موجود در زانو را تا حد امکان کاهش دهد. در این روش توصیه می‌شود یخ را مستقیما روی زانو قرار نداده و آن را در پارچه‌ای بپیچید.

  1. مصرف دارو و مسکن ضد التهاب

استفاده از داروهای ضد درد و التهاب که از دسته داروهای غیر استروئیدی هستند بلامانع می‌باشد. برخی از این داروها آسپیرین، ایبوپروفن و… می‌باشند.

تمرینات ورزشی موثر در توانبخشی به زانو

در بسیاری از موارد پارگی مینیسک، انجام برخی تمرینات سبک ورزشی تاثیر مثبتی در تقویت و حفط توانایی در عضلات جلو و پشت ران و همچنین عضلات ساق پا دارند. تقویت این نواحی در زمان دوران نقاهت پس از جراحی مینیسک نقش مهمی در روند بهبودی و عملکرد کلی پای شما دارند. لازم به ذکر است استفاده از این تمرینات فقط زیر نظر پزشک و با تجویز فردی متخصص صورت پذیرد؛ در غیر این صورت انجام حرکتی اشتباه در زمان ورزش به پارگی مجدد ناحیه مینیسک منجر می‌شود.

  • عضلات چهار سر
  • تقویت عضلات همسترینگ
  • بلند کردن پاشنه

در این مقاله از برجیس خوانیدم که….

در این مقاله به صورت کامل توضیح دادیم که پارگی مینیسک زانو چیست؟ و علائم آن را نیز بیان کردیم. هم‌چنین علل و عوامل پارگی مینیسک زانو را نیز بررسی نمودیم. در ادامه آن، شما را با بهترین روش‌های درمانی پارگی مینیسک زانو آشنا کردیم.

شما می‌توانید با سر زدن به بلاگ برجیس، اطلاعات خود را در رابطه با موضوعات مختلف مرتبط با فیزیوتراپی افزایش دهید.

source: (https://berjismed.com/foot-physiotherapy/)

پارگی مینیسکمینیسک زانو
شرکت تبلیغاتی دریچه، طراحی سایت و سئو
شاید از این پست‌ها خوشتان بیاید